علائم خرابی شمع خودرو چیست؟

نویسنده : مدیریت 9/6/2022 9:09:37 AM 384 بازدید

علائم خرابی شمع خودرو از روش‌های تشخیص آسیب دیدگی آن‌هاست که می‌تواند از خرابی موتور خودرو پیشگیری کند. در صورت خراب شدن شمع‌های خودرو، در جرقه زنی خودرو اختلال ایجاد می‌شود. شمع خودرو از قطعات درگیر و مؤثر در تشکیل جرقه و انفجار خودرو در زمان روشن کردن آن است. در صورتی که در زمان استارت زدن، جرقه خودرو تشکیل نمی‌شود و یا موتور خودروی شما به خوبی گذشته کار نمی‌کند، این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

شمع خودرو از چه اجزایی تشکیل شده است؟

شمع خودرو یکی از قطعات مهم و کلیدی در خودرو بوده و نقش مهمی در عملکرد صحیح خودرو دارد.

شمع خودرو از عایق و دو الکترود تشکیل شده است که در هنگام استارت زدن، شمع موجب تشکیل الکتریسیته هوا و سوخت و در واقع جرقه بین الکترودها خواهد شد. فواصل بین الکترودهای شمع متغیر است و هر چه این فاصله بیشتر باشد، ولتاژ بیشتری برای جرقه زنی نیاز است.

الکترود مثبت ، الکترود منفی و عایق چینی از مهم ترین اجزا تشکیل دهنده شمع خودرو می باشد.

عوارض خرابی شمع خودرو چیست؟

خراب شدن شمع خودرو به مرور زمان مشکلاتی را برای خودرو و قطعات آن ایجاد می کنند، برخی از این مشکلات عبارتند از:

یکی از اتفاقاتی که در زمان خراب شدن شمع خودرو اتفاق می‌افتد، آسیب به موتور ماشین است.

همچنین سوپاپ‌ها بر اثر رسوب گیری کثیف می‌شوند و به مرور صدمه خواهند دید.

لرزش و صدا در قسمت‌های مختلف خودور از جمله موتور تولید می‌شود.

فیلتر کاتالیست آسیب می‌بیند و به مرور مسدود خواهد شد.

مصرف سوخت خودرو بیشتر شده و همچنین قدرت موتور کمتر می‌شود.

 

علائم ظاهری خرابی شمع خودرو

شمع‌ها در زمان خراب شدن و آسیب دیدگی علائم مختلفی را ممکن است نشان دهند. با آگاهی از این علائم می‌توانید مانع از آسیب دیدگی بیشتر به قطعات خودرو از جمله موتور و مبدل کاتالیزور شوید. تغییراتی که در سر شمع مشاهده می‌شوند، به چند دسته تقسیم می‌شوند:

–رسوب خاکستری یا برنزی شمع خودرو تنها موردی است که قابلیت تعمیر و استفاده مجدد از قطعه را دارد. در این زمان می‌توانید شمع را بعد از فیلرگیری دهانه آن، نصب و دوباره استفاده کنید.

در سایر موارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است، شما باید شمع‌ها را تعویض نمایید:

–رسوب نسبتاً سفت یکی از موارد مهم و نشانه خرابی شمع خودرو است. اگر روغن و سایر افزودنی‌های سوخت در زمان احتراق تشکیل شده‌اند.

–رسوب نرم در سرشمع نیز از دیگر علائم خراب شدن شمع خودرو است که به شکل دوده دیده می‌شود. این دوده شبیه به کربن است و ظاهری تیره و نسبتاً خشک دارد. علت سیاه شدن شمع خودرو تشکیل دوده روی سرشمع است.

–تجمع روغن در سر شمع نیز یکی از علائم خرابی شمع ماشین است و می‌تواند موجب اتصال کوتاه شود. در زمان مشاهده این موضوع باید سریعاً شمع را عوض کنید.

–تشکیل حفره در نوک چینی شمع یکی از علائم مربوط به خرابی شمع به شمار می‌رود. در این زمان ممکن است رنگ این ناحیه سفید یا خاکستری شود..

–تغییر ظاهری الکترودها مانند سایش یا تخریب آن‌ها نیز از علائم ظاهری خرابی شمع خودرو است که باید با دقت بررسی کنید تا اگر قطعاتی خارجی در سیلندرها مشاهده کردید، آن‌ها را خارج نمایید.

 

علائم خرابی شمع ماشین چیست؟

خرابی شمع خودرو از مواردی به شمار می‌رود که با تشخیص هر یک می‌توان به طور چشمگیری از وارد شدن صدمه به موتور خودرو جلوگیری کرد. با نگهداری مناسب و درست از شمع‌ها می‌توان به افزایش طول عمر خودرو و موتور آن کمک کرد. در این مطلب به علائم شایع و مهم خرابی شمع خودرو اشاره شده است تا در صورت مشاهده هر یک، سریعاً نسبت به عیب یابی و برطرف کردن آن اقدام کنید.

1-اختلال در استارت زدن خودرو

اگر در زمان استارت زدن با مشکل مواجه هستید، باید به موارد مختلفی مانند ضعیف شدن باتری و همچنین شمع‌های خودرو دقت کنید. همانقدر که احتمال دارد باتری مشکل داشته باشد و در استارت زدن خودرو تأثیرگذار است، به همان اندازه هم شمع در تشکیل نشدن جرقه و یا دیر تشکیل شدن آن دخیل است.

اگر شمع فرسوده باشد، باید موتور خودرو بیشتر از حالت عادی کار کند تا جرقه‌های فرسوده یا آسیب دیده جبران شوند.

 

2-تغییر رنگ چینی شمع

اگر چینی شمع صورتی یا قرمز شود، باید در این زمان اکتان سوخت را اندازه بگیرید. این مشکل در زمانی که افزودنی‌های سوخت بدون سرب باشد، ایجاد می‌شود.

گاز خوردن زیاد خودرو یک علت زرد شدن چینی شمع خودرو است. همچنین ممکن است رنگ سبز روی چینی شمع ببینید که دقیقاً به همین دلیل ایجاد خواهد شد.

در صورت مشاهده تغییر رنگ چینی شمع خودرو باید آن را تعویض نمایید.

3-شکستن یا ترک خوردن چینی شمع

اگر شکستگی یا ترک روی چینی مشاهده کنید، می‌تواند به دلیل نصب اشتباه و نادرست شمع و یا عبور ولتاژ بالاتر از حد استاندارد شمع باشد. یک علت دیگر ایجاد ترک روی چینی افزایش فاصله دهانه شمع یا گپ آن باشد.

4-مشکلات در شتاب گرفتن خودرو

از آنجایی که خرابی شمع خودرو دیگر نمی‌تواند جرقه خوبی را برای حرکت خودرو ایجاد کند، در زمان فشار دادن بر روی پدال گاز و شتاب گرفتن، متوجه قدرت کمتر خودرو برای شتاب گیری خواهید شد. کاهش میزان شتاب خودرو از موارد مهمی است که باید به آن دقت کنید و نسبت به بررسی شمع خودرو اقدام نمایید.

5-خارج شدن بوی بد و دود زیاد از اگزوز

خارج شدن دود زیاد از خودرو دلایل مختلفی دارد، یکی از دلایل آن خرابی اگزوز خودرو است. اما اگر متوجه دود زیاد و شدید و همچنین بوی بد بنزین از اگزوز شدید، باید شمع‌های خودرو را تست کنید. در این زمان بنزین از موتور وارد اگزوز شده و دلیل اصلی آن خرابی شمع خودرو است.

اگر به دود و بوی بنزین از اگزوز بی توجهی کنید، در آینده‌ای نه چندان دور مشکلات بیشتری در خودرو مشاهده خواهید کرد. یکی از این مشکلات، آسیب دیدگی جدی پیشرانه است.

 

6-افزایش صدای موتور خودرو و ایجاد صدای جدید در موتور

اگر در زمان رانندگی متوجه بیشتر شدن صدای موتور و یا شنیده شدن صدای جدید و متفاوت شوید، می‌تواند به دلیل مشکل در یکی یا همه شمع‌ها باشد.

گاهی صدای جدید موتور شبیه به صدای تکان دادن یا ضربه زدن است. این صداها ممکن است در زمان حرکت با دور آرام موتور و یا حالت در جا هم شنیده شوند که نشان از بد کار کردن دور آرام موتور است. منشاء این صدا سیلندر خودرو است که به دلیل مشکلات شمع خودرو، تحت فشار زیادی قرار گرفته است.

شما باید به صداهای موتور خودروی خود توجه کنید تا در صورت نیاز و در اولین فرصت آن را برطرف نمایید.

7-تک کار کردن موتور ماشین

یکی از علائم خرابی شمع خودرو تک کار کردن موتور خودرو است که باید به آن توجه کرد.

در بسیاری از موارد علت تک کار کردن موتور این است که حداقل یک شمع خودرو فرسوده شده باشد. اگر قدرت و سرعت موتور خودرو کاهش بیابد و بعد بالا برود و یا در مواقعی که متوجه قطع و وصل شدن صدای موتور می‌شوید، اینا نشانه‌های تک کار کردن موتور هستند که می‌تواند به علت خراب شدن شمع خودرو باشد.

در صورتی که با مشکل تک کار کردن موتور ماشین روبرو شدید، موارد دیگر از جمله کیفیت پایین بنزین را نیز بررسی کنید.

8-روشن شدن چراغ چک موتور خودرو

یکی از مواردی که در زمان آسیب دیدگی شمع خودرو اتفاق می‌افتد، روشن شدن چراغ چک موتور است تا شما را از یک اختلال آگاه کند. در زمان روشن شدن این چراغ باید به بررسی موارد مختلفی مانند شمع‌های ماشین رسیدگی کنید.

9-افزایش مصرف سوخت خودرو

افزایش میزان مصرف سوخت یکی دیگر از علائم خرابی شمع خودرو است که در اثر خام سوزی موتور خودرو مشاهده خواهد شد. در این زمان بنزین بدون اینکه بسوزد، خارج می‌شود.

اگر کاملاً ناگهانی مجبور هستید میزان بیشتری سوخت را برای خودرو تأمین کنید، باید شمع‌های خودرو را بررسی نمایید.

 

تست شمع خودرو چگونه است؟

یکی از روش‌هایی که می‌تواند خراب شدن شمع را تشخیص دهد، تست خرابی شمع خودرو است.

برای تشخیص آسیب دیدگی شمع بررسی علائم خرابی شمع وایر خودرو می‌باشد. برای این منظور باید در زمان روشن بودن موتور خودرو، وایرها را از روی شمع بردارید. اگر پس از آن عملکرد موتور تغییر کرد، یعنی هنوز شمع‌ها سالم هستند؛ اما اگر متوجه تغییر عملکرد موتور پس از برداشتن وایر شمع خودرو نشدید، یعنی مشکل در برخی از قطعات از جمله شمع خودرو وجود دارد.

برای اطمینان از خرابی شمع خودرو باید وایر را در زمان روشن بودن موتور خودرو به بدنه موتور نزدیک کنیم. در این لحظه به جرقه وایر دقت کنید. شمعی را که مشکوک است، باز کنید و وایر را روی آن قرار دهید. سپس شمع را روی بدنه موتور شمع بگذارید. الان باید موتور را روشن کنید و به دهانه الکترود شمع نگاه کنید.

اگر جرقه بین الکترودها قوی و آبی رنگ باشد، یعنی شمع سالم است. در صورتی که جرقه زرد رنگ و به شکل نامنظم تشکیل شود، یعنی شمع آسیب دیده است.

روش دیگر برای تشکیل سلامت شمع و جرقه آن، این است که از دستگاه شمع پاک کن استفاده کنید.


تعمیرگاه تخصصی تویوتا خدمات مکانیک تویوتا را با بهترین کیفیت
به مشتریان خود ارائه می دهد. برند خوش نام در تعمیرات موتور
و گیربکس اتوماتیک و سیستم تعلیق ( جلوبندی و عقب بندی ) شما
عزیزان می توانید با تحقیق درباره این مرکز درباره انتخاب تعمیرگاه
مناسب خودروی خود اقدام فرمایید. موتور و گیربکس و سیستم تعلیق
خودرو از حساس ترین و تخصصی ترین بخش های هر ماشین محسوب
می شود و تعمیرات این بخش نیز به همان نسبت حساس می باشد. این
مرکز با بهره گیری از تکنیک های دقیق و به روز خودروسازی تویوتا ژاپن 
استفاده از تجهیزات تخصصی و تجربیات بیش از یک دهه کار بر روی تویوتا
و هیوندای ، کیفیتی متفاوت از تعمیرات را به شما هدیه می دهد.

نمادهای اطمینان

آدرس به علاوه شماره تماس ها
  • شبکه های اجتماعی :
  • واتساپ